Loading...
Letar du efter ett ställe för avkoppling, eller planerar du en romantisk week-end? Då är ”bed and breakfast” La Parare något för dig! Ett gammalt franskt stenhus från 1600-talet med mycket charm och karaktär och stora bekväma rum.

La Parare ligger i en liten by uppe i bergen, en halvtimmes bilfärd från Nice och flygplatsen, inbäddat bland oliv- och mandelträd. Det är nära både till Nice och kusten och allt den Franska Rivieran har att erbjuda, och ändå tyst, lugnt och med milsvid utsikt över dalen.

Komma hit

La Parare, ett genuint fransk stenhus från 1700-talet, endast en halvtimmes körning från Nice och Nice flygplats.

Mer…

Värdparet

Karin är svenska och Sydney är hälften fransman och hälften holländare och tillsammans här hemma pratar vi engelska.

Mer..

Boende

De fyra charmigt inredda gästrummen har alla privat ingång och är dekorerade i en modern still som vittnar om våra tidigare liv och resor. På terrassen ligger en vacker swimmingpool och vi har en stor trädgård med solstolar och terrasser.

Mer…

Att se och göra

Med La Parare som utgångspunkt har ni allt det som gör den Franska Rivieran till ett av Europas mest besökta resmål inom räckhåll. Ni är naturligtvis också välkomna att stanna här och ta det lugnt och vi hjälper dig gärna att hitta de riktiga smultronställena.

Mer…

Priser och villkor

Våra priser är per rum inklusive frukost. I priset ingår även en välkomstdrink, fri tillgång till internet samt parkering.

Mer..

l

Boka nu

Ni kan boka genom att fylla i reserveringsformuläret, och får alltid det bästa priset genom att boka direkt med oss.

Mer…

Huset

La Parare är ett gammalt fransk stenhus, byggt någon gång på 1600-talet och helt i sten. När vi bodde och arbetade i Asien och reste kors och tvärs i världen så var det just ett sånt hus vi drömde om så det blev kärlek vi första ögonkastet.

Vi hoppas att även ni ska finna det ni söker för er semester, här på La Parare – romantik, vila och en vacker och välkomnande bas för att besöka allt som finns att se i regionen.

Tack vare läget av huset, i bergen ovanför Nice, erbjuder La Parare lugn och ro och ren luft – huset ligger på 500 m höjd över havet. Njut av utsikten och ljuset när ni tar en promenad eller när ni slår er ner på en av terrasserna.

Våra rum är alla individuellt inredda för att erbjuda härlig komfort, gläds att bo i ett genuint hus med personlighet och karaktär. Rummen är stora och rymliga, med privat soffhörna och öppen spis, designade badrum, alla med egen ingång med direkt till terrass eller trädgård.

Vänligen observera:

  • Rökning är inte tillåtet i huset – rökare hänvisas till terrassen vid sidan av huset.
  • Vi kan tyvärr inte ta emot hundar eller andra husdjur.
  • På grund av husets arkitektur och många olika nivåer är det tyvärr inte lämpat för små barn eller personer som har svårt att gå i trappor.

Värdparet

Livet är ändå fantastisk – allt är möjligt och allt kan hända (ja, nästan allt)! Om någon hade sagt till oss när vi var unga att vi skulle hamna i södra Frankrike och driva hotell så skulle vi nog bägge blivit förvånade. Sydney kanske lite mindre,  han brukade komma hit på semester varje sommar tillsammans med sin franska mamma och holländska pappa. På den tiden var han dock betydligt mer intresserad av sport. Han startade sin professionella bana inom tennisvärlden. Det jobbet ledde honom sedan vidare till att arbeta inom modeindustrin och under många år med Hong Kong som bas.

Karin tillbringade sina första år efter universitetet med att arbeta som ekonom på olika internationella företag i Stockholm, och det var ett av dom som behövde en ekonomichef i Hong Kong där hon stannade lite längre än initialt planerat.

Det här är den korta versionen av hur vi möttes och varför vi pratar engelska tillsammans hemma.

Under åren när vi bodde och arbetade i Asien och bägge reste vi båda mycket och bodde ofta på hotell. När idén med att driva ett bed & breakfast så småningom växte fram, behärskade vi efter allt resande gästperspektivet av hotellboende och visste vad vi tyckte är viktigt när vi sökte efter någonstans att koppla av för semestern.

Det viktigaste var att huset skulle vara äldre och lite speciellt med personlighet, charm och karaktär – vi ville inte bara hyra ut sängar. Vi blev väldigt glatt överraskade när vi hittade just ett sånt hus så nära Nice och kusten. Detta vårt äventyr som heter La Parare har gjort att vi gjort många intressanta upptäckter, just det läckande taket (numera omlagt och fixat) var inte så kul, men det finns andra värda att nämnas:

Att renovera och dekorera ett gammalt hus som redan har mycket charm och karaktär är verkligen roligt. Särskilt om man hittar bra och kunniga hantverkare och det gjorde vi. Huset har också gjort att vi kunnat få plats för olika föremål och souvenirer som vi samlat på oss genom åren innan vi slog oss ner här.

Att bo i Hong Kong och ofta vara på resande fot var både roligt och spännande och något vi ser tillbaka på med glädje. Men att vakna och gå ut och ta en kopp te på terrassen under olivträdet, medans dimman lyfter i dalen framför huset – magiskt!

Men bäst av allt – alla roliga och intressanta människor vi får träffa! Förr reste vi mycket bägge två, men nu kommer världen till oss. Alla intressanta diskussioner vi haft och alla världsproblem som vi löst, och fortsätter att lösa!

Vi trivs väldigt bra med att bo här i Södra Frankrike och är väldigt förtjusta i regionen. Sydney sedan barnsben och Karin börjar nu känna sig som en adopterad ”Nicoise”. Vi delar gärna med oss av vår lokalkännedom och har en stor samling kartor, guider och böcker. Vi är bägge mycket förtjusta i mat och vin och hjälper gärna med restaurang tips mm.

Hur fungerar det

Att driva ett bed & breakfast visade sig vara ungefär som vi hade trott, men en stor bonus är alla vänliga, roliga och intressanta människor som vi får träffa. Vi hoppas den följande informationen ska hjälpa er att få en riktigt härlig vistelse här hos oss på La Parare och den Franska Rivieran.

La Parare är ett gammalt stabilt stenhus som vi anpassat för att ta emot gäster. Hela huset är byggt helt i sten med tjocka väggar, och ni kommer förmodligen inte höra mycket varken av oss eller de övriga gästerna när ni är på ert rum.

Vi hyr ut 4 rum (5 på sommaren) och alla rum är i huvudbyggnaden. Vi har en vacker pool, även den helt i sten, på terrassen och det finns gott om utrymme runt huset.

Sommartid serverar vi frukost utomhus på terrassen under olivträdet, och under de svalare perioderna eller när det regnar under matsalens stenvalv framför den öppna spisen.

La Parare är vårt hem och vi bor här året om. Möbler och inredningen kommer från Frankrike, från Sverige där Karin växte upp och en dels av sakerna har vi tagit med oss från Asien där vi levde i 10-tal år.

La Parare ligger en halvtimmes bilfärd från Nice och även från flygplatsen. 15 hårnålskurvor för att komma upp till byn – en av anledningarna till att här är lugnt och ingen genomfartstrafik. Vägen har ordentliga kantstaket och bjuder dessutom på en vacker utsikt på väg upp eller ner.

Bokning och allmän information

Så snart ni bekräftat er bokning här så får ni en bokningsbekräftelse tillsammans med utförlig information om hur ni hittar hit. Har ni några frågor och funderingar, kontakta oss gärna per e-post eller telefon.

Vad innebär det att bo på ett bed & breakfast

För dig som inte bott på ett bed & breakfast (chambre d’hotes på franska) tidigare och för att göra det lättare vill vi berätta lite om hur det fungerar på La Parare och hur det kan skilja sig från ett traditionellt hotell.

Vi har ingen bemannad reception

Det finns inte någon bemannad reception som på ett hotell. Om vi åker iväg för att göra ärenden, kopplar vi hemtelefonen till våra mobiler, så att vi alltid är tillgängliga och kollar inkommande e-post regelbundet. Enklast är att skicka ett meddelande – vi svarar så snabbt vi kan eller ringer tillbaka.

Det är viktigt att vi känner till er ankomsttid. Ni kan komma mellan kl 16 och kl 19, om vi inte gjort någon annan överenskommelse. Om era planer ändras är det viktigt att vi får information så vi kan justera vår planering och se till att vara på plats när ni kommer.

Husets tillgänglighet

Varje rum har en nyckel, och kommer du tillbaka efter mörkrets inbrott så är ytterbelysningen tänd runt huset. Om det finns andra gäster i huset, tänk på att ta hänsyn till det om ni kommer hem sent. På kvällarna är vi tvungna att blockera infartsvägen med elektriskt stängsel då det finns vildsvin som kan ta sig in på tomten och ställa till mycket skada. För att köra in är det bara att öppna med hjälp av de gröna handtagen och sedan stänga igen när du kört igenom. Vildsvinen är inte farliga och skyr kontakt med människor men kan ställa till mycket oreda bland våra planteringar om dom får chansen.

La Parare och miljön

Vi känner ansvar att göra vad vi kan för miljön och vill erbjuda våra gäster all bekvämlighet baserat på ett hänsynstagande till naturen. Lakan och handdukar byts varje 4-5 dagar, och så länge vädret tillåter torkar vi all tvätt ute i solen bakom tvättstugan. Kranvattnet håller en utmärkt kvalitet och smakar gott. Vi väljer miljömärkta rengöringsmedel och lämnar alla emballage och flaskor för återvinning för att ge några exempel.

Några ord om säkerhet och om barn

La Parare är ett gammalt stenhus och är dessvärre inte lämpligt för små barn eller personer som har svårt att gå. Huset är byggt på en sluttning och har stentrappor med höga steg, låga murar kring terrasserna och vissa av rummen har flera nivåer och en trappa för att komma till badrummet. Samtidigt som det gör huset mycket charmigt gör det att små barn eller för någon som bär ett barn i famnen, riskerar att snubbla. Vår pool är byggd helt i sten, och tillåter inte dykning eller vilda lekar. Ovanstående gör att huset inte är lämpligt för barn under 12 år eller personer som har svårt att gå. Vi vill ju att alla ska trivas och kännas sig hemma här och inte utsättas för någon fara.

Frukost på La Parare

Ett av det bästa med semester är att få äta frukost i lugn och ro. Frukosten serveras fr o m kl 8.30. Om du har ett tidigt flyg eller måste åka tidigt på avresedagen låt oss veta så försöker hitta en bra lösning.

Till frukost serverar vi ett urval av olika bröd och kakor, de flesta hembakade, sylt och marmelad, färsk frukt och färskpressad apelsinjuice, yoghurt och vår egen müsli. Det finns kokta ägg, ost och skinka och varje dag en liten efterrätt. Du kan välja mellan te (svart eller grönt och inga tepåsar) och kaffe, som vi köper nyrostat och malet i kaffebutiken i gamla stan i Nice. I varje rum finns en vattenkokare om du skulle vilka ha en kopp te på rummet.

Om du är allergisk mot något – t ex laktos eller gluten – låt oss veta så försöker vi se till att ha något som passar.

Vi försöker alltid vara så flexibla vi kan, och det är bäst om ni kan kontakta oss på förhand om ni har några speciella önskemål.

Mat och dryck på La Parare

Vi ordnar gemensamma middagar (table d’hotes) här 1 – 2 gånger per vecka, och vi äter alla tillsammans. Vi har inga bestämda dagar utan försöker planera baserat på efterfrågan. Vi behöver minimum 6 personer och försöker se till att det ska fungera språkmässigt så alla får en trevlig kväll.

Det finns en restaurant i by, Chez Rose, och flera i grannbyn Contes mindre än 10 minuters bilfärd härifrån. Runt om i regionen finns många bra restauranger att välja på. Vi har en lista med favoriter som vi gärna delar med oss av och vi kan även hjälpa till och boka bord om du skulle vilja.

Om ni känner att ni inte vill gå ut och äta, finns det möjlighet att köpa pizza i den lilla butiken i byn och skulle hungern slå till efter att han har stängt kan man ringa pizzarestaurangen i Contes fram till kl 21.30 för leverans upp hit till oss. Vi brukar också ha lite färdiga rätter i frysen ”just in case”,så det är ingen risk att man svälter här.

I trädgården har vi också en ”honesty bar” med kylskåp så att ni kan förvara matvaror för pick-nicks och snacks. Där finns även tallrikar och glas, olika drycker till salu (vin, öl och läsk) samt en mikrovågsugn och en kaffemaskin.

Contact Us

  • I explicitly consent to the collection and storage of my personal data in accordance with the privacy policies of this site