Het laden...

Op zoek naar een plek om te ontspannen en te rusten, of naar iets voor een romantisch weekend? De charmante kamers in La Parare zijn de perfecte plek voor u.

Verblijven in La Parare, een betoverend 17e-eeuwse boerderij, op slechts 25 minuten van het centrum van Nice aan de Franse Rivièra, is als het vinden van een buitengewoon toevluchtsoord, een speciale plek waar landschap, romantiek en comfort in harmonie zijn met elkaar.

Er komen

La Parare, een charmante B&B aan de Franse Rivièra, ligt op ongeveer 25 minuten rijden vanuit het centrum van Nice en op 35 minuten vanaf de internationale luchthaven van Nice.

Meer…

Uw gastheer

Karin is Zweeds, Sydney is Nederlands en Frans. Onze gemeenschappelijke taal is Engels. We spreken ook een beetje Duits.

Meer…

Accommodaties

De vijf charmante kamers bevinden zich in een mooie boerderij, omgeven door een prachtige tuin. Een heerlijk zwembad grenst aan het terras buiten de kamers.

Meer…

Wat is er te zien en te doen

Bij La Parare zijn er meerdere mogelijkheden voor welzijn en ontspannende activiteiten. De Franse Rivièra heeft, naast het feit dat het een bekend toeristisch gebied is, ook een geweldige culturele en sportieve rijkdom.

Meer…

Tarieven en beleid

De prijzen zijn inclusief kamer met ontbijt, welkomstdrankje, gratis toegang tot het zwembad, gratis toegang tot draadloos internet, gratis parkeren en alle belastingen.

Meer…

l

Boek nu

U kunt nu boeken door het reserveringsformulier in te vullen.Direct boeken met ons is de beste prijs.

Meer…

Het huis

La Parare is een charmante, historische boerderij die dateert uit de 17e eeuw. Het is volledig gebouwd van steen. Jaren voordat we het vonden, toen we in Azie woonden en rond de wereld reisden, was dit het soort huis waarvan we beiden droomden. Het was liefde op het eerste gezicht toen we het vonden!

We hopen dat u dezelfde gevoelens ontwikkelt voor La Parare en dat u hier vindt wat u zoekt, of het een plek is om gewoon te ontspannen, te genieten van een romantisch uitstapje, of om de vele culturele en sportieve rijkdommen van onze regio te ontdekken.

Dankzij onze locatie, in de heuvels boven Nice, biedt La Parare een zeer rustige en kalmerende omgeving met schone lucht – we bevinden ons op 550 m hoogte. U zult hiervan genieten terwijl u wandelt, fietst of gewoon op het terras zit, genietend van het uitzicht.

Verblijven in een van onze kamers in La Parare betekent genieten van een ‘speciale’ plek waar landschap, romantiek en comfort in harmonie zijn. Al onze kamers zijn uitgerust met een gezellige privé-zithoek, design badkamer, eenvoudige toegang tot het terras en een open haard voor in de winter.

Let op:

  • De villa is volledig rookvrij, maar rokersgedeelten zijn beschikbaar rond om het huis.
  • Helaas hebben we niet de mogelijkheid om uw honden of andere huisdieren onderdak te bieden
  • Door de bouwstijl van het huis is het niet heel geschikt voor jonge kinderen (12 jaar) of mensen die moeilijk ter been zijn. Het terrein rondom de kamers is ongelijkmatig en gasten moeten traplopen om bij de meeste kamers te komen.

Uw gastheer

De schoonheid van het leven is dat alles kan gebeuren en alles mogelijk is (OK – bijna alles).

Als iemand ons verteld had, toen we jong waren, dat we uiteindelijk een kleine hotellerie zouden runnen in Zuid-Frankrijk, zouden we beiden verrast zijn geweest.

Sydney wellicht minder, aangezien hij iedere zomer met zijn Franse moeder en Nederlandse vader van Amsterdam, waar hij opgroeide, naar de Franse Rivièra reisde. Toentertijd had hij veel meer interesse in sport, waardoor hij begon met werken in de tenniswereld. Dat beroep bleek een springplank te zijn naar een baan in de mode, waardoor hij uiteindelijk zijn eigen bedrijf in Hong Kong en China runde.

Karin spendeerde haar eerste jaren, nadat ze Financien studeerde in Stockholm, met werken voor verschillende internationale bedrijven en ging met een van hen naar Hong Kong waar ze iets langer bleef dan aanvankelijk gepland.

Dit is de korte versie van hoe we elkaar in Hong Kong ontmoetten en waarom we Engels met elkaar spreken. De langere versie kan beter verteld worden met een lekker glas wijn.

Tijdens onze eerste jaren in Azië reisden we beiden veel en toen het idee van het beginnen van een B&B ons werd voorgesteld, hadden we het idee dat we op zijn minst de klantzijde van de business redelijk goed begrepen. Toegegeven, we reisden voornamelijk voor werk, maar we wisten wel wat we zelf zouden willen vinden tijdens het zoeken naar een plek om onze vakanties door te brengen.

Voor ons was het erg belangrijk om een speciaal huis te hebben. We waren niet geïnteresseerd in eenvoudigweg het verhuren van onze bedden en zijn erg gelukkig dat we zo’n oud huis hebben gevonden zo dicht bij Nice en de kust. Een huis met karakter, persoonlijkheid en sfeer. We hebben een aantal ontdekkingen gedaan tijdens dit avontuur genaamd La Parare – bijna allemaal positief – OK, het lekkende dak, nu gerepareerd, behoort daar niet toe. Hier zijn er een paar:

  • Het is erg leuk om een groot, oud huis, dat al veel karakter heeft, te renoveren. Helemaal als je, zoals wij, goede mensen vindt om mee te werken. Het huis bood tevens plek voor kunstwerken en andere souvenirs die we meenamen tijdens onze reizen en onderweg naar hier.
  • Het was erg leuk om in Hong Kong, en enkele andere grote steden, te wonen en we vonden die fase van ons leven absoluut geweldig, zeker weten. Maar om ’s morgens wakker te worden en de eerste kop thee onder de olijfboom te drinken terwijl de mist uit de vallei trekt – dat is magisch!
  • Bovenal – alle interessante mensen die we ontmoeten. We reisden veel, maar nu komt de wereld naar ons en dat vinden we fantastisch. Alle interessante discussies, het nieuws van plaatsen die we bezocht hebben krijgen en leren over plaatsen die we nog niet gezien hebben . . . onze gasten brengen ons die geschenken en geven ons inspiratie voor toekomstige reizen.

Maar op dit moment zijn we beiden erg gelukkig met onze regio, Sydney sinds zijn jeugd en voor Karin voelt het alsof ze een geadopteerde Niçoise is, nadat ze vele jaren hier heeft gewoond in de bergen boven Nice.

Als u meer wilt leren over onze regio is er een flinke verzameling kaarten en reisgidsen aanwezig in het huis. Wij genieten er natuurlijk ook van om al onze gasten te helpen vinden om hun vakantie speciaal te maken. Uitstekend eten en wijn, spectaculaire uitzichten, mooie dorpjes: onze regio biedt het allemaal en we vinden het geweldig om onze kennis hiervan te delen met onze gasten. Het eten en de wijn nemen we in het bijzonder serieus!

Wat kunt u verwachten

In veel opzichten bleek het runnen van een B&B ongeveer te zijn wat we ervan verwachtten, maar één aspect dat we zien als bonus is al het plezier dat we hebben van het ontmoeten van al onze gasten – zo veel fascinerende, vriendelijke mensen! We hopen dat de informatie op deze pagina u helpt net zo te genieten van uw verblijf bij ons in het landelijk gebied van de Alpes-Maritime als wij ervan zullen genieten u te ontmoeten.

Over ons, het huis, de grond

Sydney is zowel Nederlands als Frans en Karin is Zweeds. Engels is onze gemeenschappelijke taal. Hier kunt u meer lezen over ons en hoe we La Parare vonden.

La Parare is een oude Franse boerderij die een nieuwe levensmissie heeft gevonden als gastenverblijf. Het hele huis is gemaakt van steen, dus u zult waarschijnlijk niet veel horen van de andere gasten of van ons. We hebben 4 kamers (5 in de zomer) en ze bevinden zich allemaal in hetzelfde gebouw. We hebben een prachtig zwembad aan een van onze terrassen en er is genoeg ruimte rondom het huis, zodat u altijd een privéhoekje kunt vinden. In de zomer wordt ontbijt geserveerd op het terras, onder de olijfboom, en in koelere seizoenen, of als het regent, gebruiken we de gewelfde eetzaal voor de open haard.

La Parare is tevens ons huis en we wonen hier het hele jaar. De meeste meubels en inrichting in het huis komen uit Frankijk, uit Zweden waar Karin is geboren en opgegroeid, en we hebben wat meegenomen uit Azië waar we zo’n 10 jaar gewoond hebben. De meeste items dragen een interessant verhaal bij zich. Vraag ons ernaar als u wilt.

La Parare bevindt zich op ongeveer een half uur van Nice en het vliegveld, en de weg naar ons dorp ziet er op het eerste gezicht intimiderend uit – 15 bochten voordat u er bent. Echter, de weg is goed beveiligd en biedt geweldige uitzichten en u zult er snel aan wennen. Deze weg ‘beschermt’ ons ook, aangezien er niet veel verkeer in het dorp is. La Parare: zo rustig en toch dicht bij de drukte van de Franse Côte d’Azur en alles dat er te zien en te doen is.

Voordat u boekt, vóór en nadat u arriveert

Als u uw boeking bij ons bevestigd hebt zullen we u een gedetailleerde bevestiging sturen met bruikbare informatie, inclusief routebeschrijving en hoe u ons kunt vinden. U kunt ons altijd vragen stellen over het huis, de regio, of praktische zaken, zoals waar u naartoe kunt gaan voor boodschappen, strandlakens enzovoort.

Wat u moet weten over verblijven in een bed and breakfast

Soms hebben we gasten die voor het eerst een B&B ervaren. Om ervoor te zorgen dat iedereen zich op zijn gemak voelt hier, leek het ons handig om wat te delen over hoe het is om te verblijven in La Parare en in welke opzichten het kan verschillen van andere accommodaties, zoals een hotel.

We hebben geen bemande receptie of ontvangstruimte

We hebben geen personeel of een bemande receptie zoals in een hotel. Als we niet thuis zijn zetten we ons vaste telefoonnummer altijd door naar ons mobiele nummer, zodat u ons af en toe kunt bellen en ons kunt bereiken als we in de tuin werken of boodschappen doen, maar we blijven bereikbaar. We controleren onze e-mail regelmatig dus voel u vrij om daar een bericht achter te laten.

Aangezien we geen bemande receptie hebben is ons check-in tijdschema erg belangrijk voor ons en u. Aankomsttijd is tussen 16u (4 PM) en 19u (7 PM), tenzij we een andere tijd hebben afgesproken. Als uw plannen zijn gewijzigd ten opzichte van de aankomsttijd die u oorspronkelijk aan ons had doorgegeven, laat het ons dan zo snel mogelijk weten zodat we onze roosters kunnen wijzigen om u van dienst te zijn. Normaal gesproken is het geen probleem, zolang we het van tevoren weten.

Komen en gaan tijdens uw verblijf

Als u eenmaal ingecheckt bent kunt u La Parare als uw huis weg van thuis beschouwen. Maak u geen zorgen over laat wegblijven, er zijn hier geen verwachtingen! Als er andere gasten zijn, denk daar dan alstublieft aan als u laat thuiskomt. Iedere kamer heeft een sleutel, zodat u deze kunt afsluiten als u weg bent, en de lichten zullen branden. ’s Nachts zijn we verplicht de toegangsweg af te sluiten met een elektrisch hek tegen de wilde zwijnen die in de regio leven en af en toe langskomen. Het hek is eenvoudig te openen. Pak de plastic handgrepen vast en trek ze open om de auto er voorbij te laten. Sluit alstublieft het hek nadat de auto er langs is! De wilde zwijnen doen geen kwaad en zullen contact met mensen vermijden, maar kunnen veel schade in de tuin aanbrengen als ze de kans krijgen.

La Parare en het milieu

Zorg dragen voor het milieu is heel belangrijk voor ons en we hopen dat u meehelpt in dit streven. We proberen de filosofie te volgen dat genieten van het leven belangrijk is, maar niet ten koste van het milieu.”Enjoy but do not waste”. Met dat idee in gedachten zullen uw lakens en handdoeken iedere 4-5 dagen verschoond worden en, als het weer het toelaat, hangen we onze was aan drooglijnen op de heuvel, uit het zicht van gasten. U zult merken dat het kraanwater goed te drinken is. We kiezen voor schoonmaakproducten die milieuvriendelijk zijn, we recyclen zoveel mogelijk en proberen te letten op ons brandstofverbruik voor verwarming en verlichting, met het comfort van onze gasten vanzelfsprekend in gedachten.

Iets over veiligheid en kinderen

La Parare is een oud, stenen gebouw en is helaas niet geschikt voor kleine kinderen of iemand met mobiliteitsproblemen. Het huis heeft steile trappen, enkele lage barrières rond het terras en sommige kamers hebben meerdere verdiepingen, bijvoorbeeld trappen die naar de badkamer of de woonkamer leiden. Dit alles draagt bij aan de charme van ons huis, maar het vormt ook gevaar voor kinderen of een ouder die een baby in de armen draagt. Bovendien is het zwembad volledig van steen en niet geschikt om in te springen, spelletjes te spelen of te duiken. Samengevat is het huis niet geschikt voor kinderen onder de 12 jaar, mensen met mobiliteitsproblemen en in sommige gevallen ouderen. We willen dat al onze gasten het fijn hebben, op hun gemak zijn en zich veilig voelen.

Ontbijt in La Parare

We denken beiden dat ontbijt erg belangrijk is en op vakantie is het de beste maaltijd van de dag. Ontbijt staat voor u klaar vanaf 8u30. Als u eerder moet vertrekken, laat het ons dan zo snel mogelijk weten, dan proberen we iets voor u klaar te maken.

Als u klaar gaat zitten voor het ontbijt bij La Parare zullen wij u een heerlijke diversiteit serveren van voornamelijk zelfgemaakte broden en taarten, jams en marmelade, vers fruit, versgeperst sinaasappelsap, yoghurt en onze eigen muesli. Er zullen gekookte eitjes zijn, kaas en ham, en iedere dag een kleine lekkernij op het eind. Zie het als een dessert bij het ontbijt! Er is een selectie thee (groen of zwart – geen theezakjes) en we kopen Italiaans gebrande koffie, versgemalen in een koffiewinkel in het oude Nice. We maken het klaar gebruikmakend van de Franse persmethode, of als u liever een espresso heeft is dat ook mogelijk. U zult een waterkoker in uw kamer vinden voor thee of koffie vóór het ontbijt.

Als u een voedselallergie of een medische conditie heeft waarbij u bepaald eten moet vermijden, zoals gluten- of lactose-intolerantie, laat het ons dan alstublieft weten als u uw reservering plaatst zodat we kunnen proberen goede vervangingen te vinden.

We proberen altijd flexibel te zijn. Echter, denk eraan dat er geen personeel is en alles door ons wordt gedaan, uw gastheer en gastvrouw. Laat het ons alstublieft op voorhand weten als bijzondere eisen heeft, dan zullen wij ons best doen om ervoor te zorgen dat u een fijne tijd bij ons heeft in La Parare.

Eten en drinken in La Parare

Eens per week doen we ‘table d’hotes’ (diner met een vast menu dat we allemaal samen eten). Er zijn geen vaste dagen en we plannen deze etentjes op aanvraag en aan de hand van de gasten die verblijven in La Parare. Er is een minimum van 6 mensen en we proberen ervoor te zorgen dat het in taalkundig opzicht werkt, zodat iedereen een leuke tijd heeft.

Er is één restaurant in het dorp, Chez Rose, en een aantal in Contes ( 3km), en een groot aantal om uit te kiezen in de regio. We hebben een lijst met restaurants die we up-to-date houden met restaurants die we geprobeerd hebben en aanraden, en we bespreken graag de verschillende beschikbare opties. We kunnen u ook helpen met reserveren.

Als u besluit niet uiteten te gaan, kunt u ook naar de kleine dorpswinkel gaan om een afhaalpizza te halen. Als u honger krijgt na sluitingstijd is het nog steeds mogelijk om de pizzeria in Contes te bellen die open is tot 21u30. Zij bezorgen. We hebben ook wat klaargemaakte maaltijden in de vriezer, dus maak u geen zorgen. In La Parare zult u nooit verhongeren!

We hebben een honesty-bar in de voormalige vogelkooi in de tuin met koelkasten waar u uw eigen eten kunt bewaren. Er zijn ook borden, glazen, bestek en alles dat u nodig heeft om een picknick of een lichte maaltijd te organiseren. Er is een koelkast met een verscheidenheid aan drankjes, bier en wijn die u kunt kopen, een koffiezetapparaat en een magnetron.

Contact Us

  • I explicitly consent to the collection and storage of my personal data in accordance with the privacy policies of this site